Blog

Energetický dráha perikardu, nebo také osrdečníku. Obal, který chrání naše srdce.

Trojitý zářič je považován za meridián a zároveň i za eneregetický obvod, který dokáže sjednotit energie všech meridiánů. Je termosatem našeho těla a řídí i určité tělesné pochody, a to třech úrovních:

Tenké střevo s trávicími enzymy štěpí potravu na ještě manší kousky a vstřebává látky, které tělo potřebuje. Tyto látky putují přes žilní systém sřeva k játrům, kde probíhá další zpracování a až poté jsou odvedeny ke zbytku těla.

Dráha srdce

05.06.2024

Srdce je sval velký zhruba jako naše pěst. Leží za plícemi a chrání jej žebra hrudního koše. Hlavní funkcí srdce, je pumpovat krev obohacenou kyslíkem tepnami do celého těla. Tomuto procesu se říká velký oběh. Jakmile kdyslík odevzdá, vrací se krev žilami zpátky k srdci a odtud je vyslána do plic. V plicích vydá oxid uhličitý, který vydechujeme a...

Dráha jater

13.05.2024

Energetická dráha jater podle TČM začíná na vnější straně nehtového lůžka palce nohy, vede přes nárt a na vnitřní straně kotníku se stáčí k vnitřnímu lýtku. Dále se posouvá ke koleni, přes které pokračuje do stehna až ke stydké kosti. Přesouvá se do podbříšku a stoupá až k 6. mezižebří.

Podle TČM dráha žlučníku začíná u zevního očního koutku, směřuje ke spánku a pokračuje přes boční stranu krku k rameni, dolů přes boční stranu hrudníku a břicha. Dále do oblasti kyčle a dolů přes boční stranu nohy do 4. prstu na noze. Celkem má dráha 44 bodů, kdy každý bod nám může pomoci navrátit naši psychickoui fyzickou pohodu.

Limonen

12.03.2024

Limonen je klasifikován jako přírodní terpen, nejčastěji obsažený v kůře citrusových plodů a jeho chemický vzorec se vyznačuje C10H16.

Dráha ledvin

16.02.2024

Podle TČM energetická dráha ledvin začíná uprostřed chodidla vede kolem vnitřního kotníku a vzhůru stoupá po vnitřní straně lýtka ke kolenu, podél vnitřní strany stehna a odsud stoupá nahoru skrze bránici a plíce a konči u klíční kosti.

Podle TČM dráha (meridián) močového měchýře začíná 4 mm od vnitřního očního koutku, vstoupá vzhůru po čele přes temeno hlavy a na šíjovém svalu se rozdvojuje. Vnitřní větev pokračuje podél páteře, přes křížovou kost a v podkolení jamce se setkává s vnější větví. Společně pokračují k malíčku nohy, kde tato dráha končí.

Tlusté střevo je konečná část trávicí trubice, ve které se vstřebává voda a stolice se zahušťuje. Střevo je cesta, kde se zpracovává odpad. Je to naše cesta minulosti a vzpomínek. Stav tlustého střeva nám ukazuje, jak jsme srovnaní se svou minulostí.